ъпгрейд на спирачките на фиеста мк7

Започната от belota, 31 Януари 2016 11:21:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

belota

колеги имам фиеста спорт 1.6 (120кс.)мк7.Искам да сложа по големи спирачки отпред (300мм.) и да заменя барабаните с дискове отзад.Моля някой ако има информация каква кола се ползва за донор и общо взето всичко за постигане на целта ми.Благодаря ви предварително


Pyrhel

Срещал съм информация, че отпред трябва да разпробиеш отворите на шенкела от 10 на 12мм, слагат се апарати от Мондео мк3 и дискове от Фокус СТ170 (това е първия Фокус СТ).

Отзад може да проучиш въпроса дали няма да станат от Фокус задните апарати и дискове, там не съм засичал директно решение. Виждал съм, че слагат и планки, за да хванат апаратите... Трябва да се проучи дали нещо ще пасне.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

belota

ето това слагат отзад,но незнам от кой модел е




belota

ето и още малко снимки,ако някой познае какъв модел форд е донора да казва ......това е за отзад








Pyrhel

На списанието обаче пише Фиеста мк4, дали и при теб захватите са същите... Иначе донороът вероятно е Фокус мк1? @whaaazp?
Главини с 4 болта и диск отзад от моделите с предно предаване имат май само Fiesta ST и Фокус Мк1.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

whaaazp

Определено изглеждат като от Фокус МК1:





По спомен точно за Фиеста МК4/5 се използват от Фокус МК1, но се разпробива ново място за датчика на ABS-а. На снимките на шенкелите/осите/ по-горе - на единия има две места за датчици, едното е направено допълнително.

Не знам обаче, дали Фиеста МК7 е със същия захват на шенкела към носача.

@momo76 мисля че може да каже при Фиеста МК4/5, какво трябваше да се преправи, за да станат дисковете от Фокус.

opex

От Фокус мк1 са. При фиеста мк4 трябва да е същия straight swap, както при Ескорт(а ми) - развиват се 4те болта държащи главината (без значение барабан/диск) и се слага фокусовата. Подробности са вече жилата за ръчната спирачка как се захващат или трябва смяна/модификация, наличните спирачни маркучи с подходящи накрайници ли са и тн.
Трябва да се има предвид също така, че изкарва гумата с 15мм навън т.е. при едни и същи гуми/джанти задницата става с 30мм по-широка стъпка. И повярвай ми има осезаема разлика в поведението на колата в завой, която не бих казал, че съвсем не е хубава. За това се принудих да сложа 15мм фланци и на предните гуми за да се запази баланса и нещата се оправиха (принудих, понеже мислех, че ще опират гумите в калниците, но се оказа че са тамън). Иначе всъщност проблема се изразява в това, че задницата тръгва доста лесно в завой да те изпреварва и доста гадно...дори при сравнително ниска скорост се усеща как иска да тръгне. Има се усещането сякаш колата иска да се захлупи. А, и като се има предвид всичко с ниското и твърдо окачване всичко това, със сегашното ми щеше да е съвсем шит. Та.. толкова за това.
Колкото за АБС-а, релокацията на АБС сензора е едното, но преди това трябва въобще да се види дали типа на датчика е като на предните колела, както и броя 'зъби' на гривната дали е като на предните. Ако гривната е друга с малко мерак и читав стругар може да се измисли нещо, но ако са различни видове датчиците гредата е дебела.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

belota

благодаря много за информацията,ще изчакам да събера още малко мнения за да не стане,че вместо да е по добре с дискове да стане по зле

belota

колеги ударих голяма греда с апаратите от мондео МК3,просто нестават.захващането към шенкела не е същото,дупките се разминават с над сантиметър,демек разтоянието между болтовете не е същото.а и дори да беше изнесеноста на апарата е малка и пак се хваща моя малкия диск,няма място за 300мм.
п.п.ако някой има други идеи да споделя защото несъм се отказал да имам едни големи и хубави спирачки

К.Методиев


- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.