това ли е моята кола

Започната от panaotis_76, 10 Септември 2012 18:39:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

panaotis_76

Здравейте колеги нов сам в форума,имам следния проблем,спрял сам се на ФОРД МОНДЕО 1.8 2005 БЕНЗИН,колата е на 62000,дали се реални не се знае,какви са ваште мнения специално за този модел,предварително ви благодаря.


hotblooded

Имаме колега с Мондео Мк3 1.8 - потребителя p_yanev . като цяло за колата - добро издръжливо на нашите условия окачване, широка и удобна кола, която след фейслифта в базовата модификация си има всичко най-необходимо - ABS, предни въздушни възглавници, климатроник, ел.стъкла, ел. огледала, фарове за мъгла... Ако си харесал някоя обява - може да дадеш линка, че някои коли сме ги гледали или сме ги пробвали.... Примерно p_yanev купи кола която аз се чудех дали да взема, но в крайна сметка взех друга...

panaotis_76

благодаря ти мн колега,обаче този форд не е в бг така че няма как да ти дам линка.

Alexi

бензиново Мк3 след фейса реално няма слаби места .. само разхода може да е височък примерно средно 8-9 ще си хапва .. ако обичаш динамичното шофиране това не е твоя мотор - купето е тежко ,иска си коне повечко ..

hotblooded

Цитат на: panaotis_76 в 10 Септември 2012 19:48:36
благодаря ти мн колега,обаче този форд не е в бг така че няма как да ти дам линка.
Защо да не може да даваш линк? Самия сайт не е видим извън страната ли? Споко има проксита за тая работа ....

panaotis_76

Форда е 125 коня,колкото до динамичо каране не може да се каже,нормално каране обаче да не е и много тромав,все пак ти благодаря много,искам да разбера повече за форда до сега не съм имал форд и просто се надявам колеги да ми помогнете в този труден за мен избор

panaotis_76


hotblooded

 Вземи си 2.0 145 коня, ако намериш такъв. В разхода няма кой знае каква разлика с 1.8 (да има 200-300 грама на 100 км разлика), но колата е съвсем друга с този мотор.  Като цяло - Мондео е доста прилична кола за парите си. Само че трябва да се внимава със караните коли - може да има замаскирани удари или други дефекти, задължително преглед в сервиз пред да броиш парите

hotblooded


mirohristov

Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.


panaotis_76

абе аз не казах от начало те са два форда единият е този 1.8 125 коня,2005,другия е 2.0 145 коня 2006,не мога да избера кой да взема,кой е по добрия мотор,колеги предварително ви благодаря.

hotblooded

Цитат на: mirohristov в 10 Септември 2012 20:51:57
Ето я обявата тук .
Охаааа, има си и ESP и 8+ еърбег-а....  за 7000 лв - хубав екземпляр, ако и километража е верен (щом има сервизна книжка може да се провери във оторизиран форд-сервиз) - добра колица. Музиката е изкормена, но пък ще може да си монтира фабрично Сони.

hotblooded

Цитат на: panaotis_76 в 10 Септември 2012 20:55:05
абе аз не казах от начало те са два форда единият е този 1.8 125 коня,2005,другия е 2.0 145 коня 2006,не мога да избера кой да взема,кой е по добрия мотор,колеги предварително ви благодаря.
Ако се чудиш само заради мотора - с две ръце гласувам за големия! Дай линк и за 2.0ката :)

panaotis_76


panaotis_76

обаче не знам как да ти го изпратя за да можеш да видиш всички снимки!

hotblooded

Цитат на: panaotis_76 в 10 Септември 2012 20:59:04
http://i7.photos.scar.gr/2411/2411220_1_n.jpg това е другия форд
Ako 500 евро не те бъркат - вземай го! Все пак го огледай добре наживо, има си тема за избор на Мондео (и въобще кола 2ра ръка) прочети какво пише там

P.S - това е линка към обявата ти

Alexi

а ,2.0 е Ghia .. изобщо не се чуди взимай него .. има доста повече екстри и по силен мотор аз не бих се замислял .. те моторите реално са еднакви ,здрави са с верига нямат съществени слабости .

panaotis_76

 колеги много ви благодаря на всички,утре ще се видя с собственика на 2.0та,ще ви пиша да ви кажа резултатите
;)

Alexi

малко съвети при пазарлъка - търсиш и кусури и наблягаш на тях ,не вкарвай ентусиазъм не се усмихвай не давай вид че колата ти харесва .. гледай всичко внимателно история на колата ,моментно състояния - гуми дискове ремъци всичко струва пари .. изпробввай всичко по колата .. накрая му чупиш цена дори и тази да те устройва

Иван Вълков

.....накрая, като "чупиш" цената гледай да не те изгони по живо по здраво. Вярно всичко си е пазарлък, но понякога има продавачи доста нервни, а и купувачи доста нахални. Последният път мой познат(продаввач) просто взе ключовете на колата която продаваше и помоли продавачите най-любезно да си ходят.....след 10 минути ама ние сега ще дадем колкото си написал (като цена) ама това ама онова ..... просто ги отсвири. Не казавм да не се търсят кусури и да се прави отбив от цената но всичко да е съобразено, щото не става реалната цена да е някакви пари има кусури за еди колко пари, да са извадени от реалната сума и пак да се иска още и още отбив. Знам, че в този момент ще получа (batter) (wife) от колегите но всичко си има граници. Извинявам се за отклонението. Успех с покупката (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!


Alexi

при тая стагнация и пазар залят от коли няма да го изгони .. - човек дошъл с парите не се гони - това един продавач в автокъща ми го каза

panaotis_76

Здравейте колеги ходих,да гледам форда карах го,много ми хареса самолет е,обаче нормално ли е,като отвориш капачката на двигатела от къде се налива масло,да духа на вън и да праска масло,е не е много обаче това ме притеснява.
:-[

Alexi

нормално е .. всички по нови коли са с подобна картерна вентилация .. виж ако излизат изгорели газове може да има някакъв проблем с компресията ,закарай я на сервиз да я огледат все пак кола купуваш

hotblooded

Докато работи двигателя е нормално да пръска масло. Ако духа от издухан двигател - ще духа от щеката за маслото.

panaotis_76

благодаря ви колеги сега се поуспокоих,обаче както вие казахте ,от щеката нищо не излиза нито масло нито да пуши,което ме радва,обаче все пак,ще мине през сервис,и тогава решавам кво да правя,дано всичко е на ред.
;)

hotblooded

 Закарай във оторизиран сервиз на Форд, по евтино ще е да я закараш преди да я купиш, от колкото след това!

panaotis_76

Здравейте колеги,мойта покупка на форда малко се протака,поради следната причина; Провериха колата в сервиза,всичко е на ред няма забелешка,спрях се на малкия форд;1.8 дргия не става,но както и дае да си дойда на темата,значи проблем с задна скорост,влиза трудно,като включя първа и която да е друга задна влиза идеално,обаче,директно задна влиза трудно,това е единствения кусур,дали е прецакана кутията?
:o

Pyrhel

Пусни една нова тема за проблема :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

panaotis_76

Здравеите колеги ве4е мога да се похваля форда е моя собственост,купих го много ми харесва,но все пак искам да ви благодаря за ва6ите указания и мнения!!!! (fri) (fri) (fri)

Backstage

Цитат на: panaotis_76 в 04 Октомври 2012 23:32:46
Здравеите колеги ве4е мога да се похваля форда е моя собственост,купих го много ми харесва,но все пак искам да ви благодаря за ва6ите указания и мнения!!!! (fri) (fri) (fri)
Браво!!! да ти е честит!  (fri) (fri) (fri)
А този форум е мястото където ще научиш още много неща за колата си (thup)